Kalle lindborg

 

Allt började med pappa, hemma i Leksand, i hans kök. Där hittade jag det göttiga i mat och dryck.
Jag började med att jobba mig uppåt i pappas matverksamhet och fastnade, precis som han, i köket. 
Jag flyttade från Leksand till Stockholm för att börja kockgymnasiet, där jag första dagen träffade Dogge. Sedan dess har vi hängt ihop.

Första jobbet var på Kung Carls backficka, sedan drog jag iväg till Australien ett halvår. När jag kom hem började jag jobba på Zee the restaurant, efter ett år där drog jag vidare och käkade Och drack mig igenom Europa i några månader. Sen jobbade jag inom Elmqvist koncernen, samtidigt som jag jobbade extra hos Chez Betty. Sedan vart det att resa runt i Asien i ett halvår, efter det jobbade jag på Fjäderholmarnas Krog.
Nu senaste kommer jag från restaurang Djuret.

 

Douglas tjärnhammar-alm

Nynäshamn är hemstaden det var där jag började min kock karriär på Bowlinghallen med att flippa burgare och pannkakor.
Första jobbet var på Carl-Michael, underbar precision i svenska smaker och textur Mikael Einarsson och Jesper Karlsson the godfathers. Mistral blev nästa stop, Fredrik Andersson - hur mycket grönsaker kan det finnas ovan och under jorden? 
Åre efter Mistral, skidåkning och fest trodde jag men, Magnus Nilsson ville annat... Så jag började på Fäviken Magasinet, vi stod många och långa timmar tillsammans, endast han och jag. Perfektion och kreativitet fick en ny mening. Efter alla dessa timmar behövdes det en paus, segla Medelhavet och Karibien kändes som rätt val.
Livet kom ifatt och Sverige lockade mig igen, en nystart på Bobergs Matsal och Björn Frantzén levererade. Nu senast har jag varit matansvarig på Omakase Köttslöjd